Offentlig skulptur

Oden. Under 2020 har jag arbetat med Oden, en offentlig skulptur till Staffanstorp kommun. Uppdraget var att ta fram en skulptur som skulle representera det arkeologiska arbetet vid Uppåkra arkeologiska center och knyta an till artefakter man hittat på platsen. Skulpturen skulle också vara anpassad för att kunna klättras på och synas på långt håll i Hjärups park. Min inspiration blev en liten figurin av Oden i brons c.a 1500 år gammal.

Bäckahästen. Bäckahästen är en skulptur som jag har tagit fram med tanke på lekskolor, parker, bostadsområden och andra offentliga platser. Naturligtvis passar den även i din privata trädgård. I gammal folktro, främst i södra och västra Sverige, ansågs Bäckahästen vara en förklädnad av Näcken. Näcken avbildas ofta i konst och litteratur som en vacker man som spelar underskön musik på sin fiol och lurar människor att följa honom ner i vattnet, där de dränks. Jag ville att Bäckahästen skulle förmedla en känsla av tjusning och trolldom och samtidigt vara lite kaxig. Med sitt enkla, rundade formspråk är den också trevlig att klappa och sitta på för barn.

Bäckahästen finns att köpa hos Betong Design i Kävlinge. Det går också bra att kontakta mig för frågor och beställningar.